Houtrot ramen, kozijnen, deuren?

Hout aan de buitengevel heeft veel te verduren. Regelmatig onderhoud is daarom van essentieel belang om bijvoorbeeld houtrot te voorkomen. U kunt het professionele team van Bouwbedrijf Jac Tromp benaderen voor klein onderhoud, reparaties of houtrotherstelwerkzaamheden. 

Het is van groot belang om schilderwerk goed te onderhouden. Wanneer u het
schilderwerk wilt aanbrengen is het een pré om te zorgen dat de ondergrond intact
is en in een goede conditie verkeert. 

Preventieve maatregelen

Om te zorgen dat houtelementen in goede conditie blijven zijn het uitvoeren van preventieve maatregelen zoals open verbindingen dichten, corrigeren van de omtrekspeling bi draaiende delen, verbeteren van afwateringen, detail-aanpassingen, glaslatvervanging en kantafrondingen van groot belang.

Verborgen houtrot tijdig bestrijden

Wanneer het schilderwerk niet in goede staat is vormt houtrot een grote bedreiging. Laat jaarlijks een vakman van Bouwbedrijf Jac Tromp uw houtdelen controleren. Door de verflaag is rotting namelijk lang niet altijd zichtbaar. Alleen tijdig onderhoud kan houtrot voorkomen, de expansie van houtrot kan snel gaan, vooral bij een temperatuur boven de 5 graden celcius en een hoge luchtvochtigheid. Is het al te laat? Ook dan kunt u Bouwbedrijf Jac Tromp inschakelen.Wij grijpen direct in om erger te voorkomen. In veel gevallen kunnen wij het houtrot op het desbetreffende plekje repareren. Uiteraard zullen wij de kern van het probleem aanpakken, zodat u niet op korte termijn in dezelfde situatie belandt. Voor grotere houtrotplekken zullen wij complete houtdelen vervangen. Doordat wij al ons klein onderhoud vakkundig uitvoeren, heeft u de garantie dat de kwaliteit van de constructie gewaarborgd blijft.

Gecertificeerd door Repair Care International

Bouwbedrijf Jac Tromp heeft personeel in dienst welke door Repair Care International zijn gecertificeerd als System Professional. Ze zijn opgeleid om houtreparatiemiddelen van Repair Care op de juiste wijze toe te passen. Repair care Dryflex, waar wij mee werken, is door en door getest (TNO, IFT, IHD, en COT), is in alle seizoenen te gebruiken en is bewonersvriendelijk. 

 

Dryflex

De oplossing voor preventief en curatief onderhoud van geveltimmerwerk. Het is een uitstekende en duurzame oplossing voor het behandelen van houtrot. Dryflex van Repair Care is de nieuwe generatie duurzame houtreparatie- en verlijmingstechnologie. Deze innovatieve elastische technologie voor het verbinden, afdichten en repareren van hout kan door een unieke combinatie van interne stevigheid en optimaal herstelvermogen de beweging in de ondergrond blijven volgen. Dit zorgt voor een glad en na afwerking door schilderwerk onzichtbaar resultaat dat anders dan traditionele reparatiemiddelen niet kan barsten, scheuren of uitzetten.

 

               

 

Uw reparatieverzoek voor houtrotherstel


Wilt u houtrot op een deskundige wijze aanpakken? Wij controleren uw woning of bedrijfspand op houtrot en rekenen hier voorgoed mee af. Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bel voor meer informatie: 072 511 54 59

Contactformulier:

Naam *
E-mail *
Adres
Postcode
Telefoonnummer
Bericht *