Geschiedenis

Bouwbedrijf Jac Tromp is op 17 april 1944 opgericht door Jaap Tromp in Alkmaar.

Zo vlak na de 2e wereldoorlog was er een groot gebrek aan grondstoffen waardoor het bedrijf met ‘ups en downs’ startte. Langzamerhand werden de moeilijkheden overwonnen en groeide het bedrijf uit naar een bedrijf met een vaste groep medewerkers.

1977 Jaap Tromp verkoopt zijn bedrijf aan Cees Lammertsma en Cor Schaaps. Onder hun leiding ondervind het bedrijf, gevestigd aan het Akerslaantje, een snellere maar beheersbare personeelsgroei. Rond deze periode is er 14 man personeel in dienst. Deze snellere groei is vooral te danken aan meer acquisitie, iets waar Jaap Tromp weinig aan deed. Zijn stelregel was altijd geweest: “Als ze willen dat ik voor ze bouw, dan komen ze maar naar me toe”.

Enkele oude advertenties uit de beginjaren
  

1992 Jan Glorie en Nico Komen nemen de estafettestok over van Cees Lammertsma en Cor Schaaps. Ze mogen direct in 1994 het 50-jarig bestaan van Bouwbedrijf Jac Tromp vieren.

De line-up van het personeel in 1994


2000 Bouwbedrijf Jac Tromp krijgt de toekenning ‘Erkend Leerbedrijf’ door het opleidingsinstituut voor de bouw. Hiermee geven wij de jeugd een kans op een carrière in de bouw.

2007 Jan Glorie gaat genieten van zijn VUT. Martien Vreeker neemt zijn taken als technisch directeur over en continueert het bedrijf samen met Nico Komen.

2011 Nico Komen geeft zijn functie over aan Sabine Diependaal. Zij vormt samen met Martien Vreeker de directie van Bouwbedrijf Tromp.

2013 Martien Vreeker stopt als directeur. Jeroen Glorie neemt zijn functie over en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Jan Glorie. Samen met Sabine Diependaal vormt hij de huidige directie van Bouwbedrijf Tromp. Jeroen Glorie is verantwoordelijk voor de bouwprojecten, technische ondersteuning en acquisitie. Sabine Diependaal is financieel directeur.

2021 In februari verhuisden we van de Akerslaan naar de Saffierstraat. In dit, door ons gebouwde, nieuwe pand zijn we helemaal klaar voor de toekomst en hebben we qua huisvesting een hele mooie inhaalslag gepleegd.

De toekomst
We werken er hard aan om u nog beter van dienst te kunnen zijn en onze service nog verder te optimaliseren. We gaan vol vertrouwen op naar ons 85-jarig bestaan in 2029.