Ook sterk in brandwerende maatregelen!

Dat Bouwbedrijf Jac Tromp goed werk levert bij het herstellen van brandschades was al bekend. Minder bekend, maar misschien nog belangrijker, is dat wij u ook kunnen bijstaan wanneer u zich de volgende vraag stelt:

Hoe is het gesteld met de brandwerendheid in mijn pand?


Meestal is dit een lastige vraag om te beantwoorden. Mede door de aangescherpte eisen voor wat betreft de compartimentering en het beperken van branduitbreiding, komt u vermoedelijk tot de conclusie dat de zaken minder goed op orde zijn dan dat u zou willen.

Om de brandwerendheid te waarborgen zijn veelal ingrijpende en dure maatregelen noodzakelijk. Maar als het om veiligheid in voornamelijk openbare gebouwen gaat, is dit iets om niet op te bezuinigen.

Rook- en brandscheidingen zijn van groot belang om te voorkomen dat een brand zich van de ene naar de andere ruimte uitbreidt, en om verspreiding van giftige en brandbare (rook)gassen te voorkomen.
Door toepassing van compartimentering wordt een brand beter beheersbaar. Hierdoor krijgen personen die zich in het gebouw bevinden meer tijd en mogelijkheden om te vluchten, en wordt de ontwikkeling van een brand voor een bepaalde tijd vertraagd doordat deze minder snel kan overslaan naar andere delen van het gebouw.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het is letterlijk van levensbelang om brandscheidingen adequaat te laten aanbrengen, en daarna zorgvuldig te laten controleren. Openingen/onvolkomenheden in brandscheidingen kunnen er voor zorgen dat de genoemde giftige en brandbare (rook)gassen zich alsnog verspreiden naar vluchtwegen of andere gebouwdelen. Vaak worden openingen gemaakt t.b.v. doorvoer van kabels, (kunststof)leidingen of ventilatiekanalen.

Wij kunnen er voor zorgen dat rook- en brandscheidingen en vluchtplannen voldoen aan de huidige eisen. Het maakt niet uit of het nu gaat om het brandwerend maken van kozijnen, deuren, ventilatiesystemen, brandscheidende wanden, leidingdoorvoeren door brandscheidingen evenals noodverlichting. Wij kunnen adviseren en ondersteunen in deze, over het algemeen, complexe regelgeving.

  

Een veilig gevoel

Zodra wij uw pand voorzien hebben van brandwerende maatregelen en het pand verlaten, kunt u er van uitgaan dat het ”goed zit” en dat de veiligheid van de gebruikers in uw pand ook bij brand is gewaarborgd. Dus twijfelt u over de brandveiligheid in uw pand of wilt u gewoon weten of het bij u goed zit, bel of mail ons dan gerust voor een vrijblijvend gesprek.


Contactformulier:

Naam *
E-mail *
Adres
Postcode
Telefoonnummer
Bericht *