Nieuws

 

Petrus Canisius College (PCC), een school met ambitie!

3 maart 2016

Eindelijk is het dan zover, alle voorbereidingen van de afgelopen tijd hebben geleid naar een soepele start van ons project bij het PCC Oosterhout aan de Vondelstraat in Alkmaar.


Dit werk zal in 2 fasen worden uitgevoerd waarbij we in de eerste fase de bestaande beglazing vervangen voor isolatieglas. Dit houdt in dat wij 345 stuks vaste ruiten zullen vervangen welke wij zullen vastzetten met de reeds in onze werkplaats voorbehandelde (primer) iroko glaslatten en neuslatten. De primer zorgt ook voor een goede hechting van de kit. Daarnaast zullen wij 145 stuks ventilatieroosters leveren en plaatsen voor de bovenste ruiten om voor de nodige ventilatie te zorgen.

In de oostgevel wordt zonwerend HR++ isolatieglas geplaatst zodat de leerlingen hun hoofd koeler kunnen houden dan nu het geval is.

In de tweede fase vervangen wij de brandwerende enkel beglazing door brandwerend isolatieglas in de bestaande gevelkozijnen. Deze ruiten zullen worden vastgezet met nieuwe voorbehandelde (en natuurlijk in onze werkplaats voorbereide) iroko dagkantlatten, glaslatten en neuslatten, afgekit met brandwerende kit.

Het PCC Oosterhout kan zo weer beter geïsoleerd, veiliger en duurzamer haar ambitie voortzetten.