Nieuws

 

Veiligheid in woord en beeld!

22 april 2016

De maandelijkse toolboxmeeting is onderdeel van de VCA-certificering. Volgens de VCA-richtlijn zijn wij verplicht om minimaal 10x per jaar een VGM-bijeenkomst, oftewel een toolboxmeeting te organiseren voor onze medewerkers.


Het principe van een toolboxmeeting is dat door middel van een korte tekst of presentatie een discussie wordt uitgelokt die de mensen aanzet tot nadenken over het verbeteren/innoveren van veilig handelen tijdens het uitoefenen van hun dagelijkse taken. De reacties die door de werknemers gegeven worden, kunnen voor het bedrijf ook van waarde zijn. Het doel van een toolboxmeeting is de aandacht voor veiligheid en het belang van veilig werken nog meer te vergroten.

Meestal zoeken wij zelf (actuele) onderwerpen uit maar vandaag hebben wij een bedrijf, gespecialiseerd in EHBO en BHV genaamd EHBK, bereidt gevonden om een presentatie te geven over hoe te handelen als er onverhoopt toch een ongeval of calamiteit plaats vindt.

De presentatie was leuk en goed en werd even zo goed ontvangen en de reacties waren enthousiast. Wat het vooral interessant maakte was dat er voorbeelden uit de praktijk bij werden gehaald die in ons vak kunnen voorkomen. Eén en ander werd fantastisch geïllustreerd door een LOTUS medewerker. Na afloop werd er nog even gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.