Vereniging van Eigenaren

Een eigenaar van een appartement heeft met meer en andere wettelijke regels te maken dan een eigenaar van een eengezinswoning. Naast het gebruiksrecht van het eigen appartement is de appartementseigenaar tevens mede-eigenaar van het gehele appartementengebouw.

Dit houdt in dat alle appartementseigenaren samen medeverantwoordelijk zijn voor het hele gebouw, dus ook voor het onderhoud hiervan. Om te zorgen dat iedereen ook aan deze verplichting voldoet is in de wet de oprichting van een Vereniging van Eigenaars (VvE) verplicht gesteld.

Bestuurszaken

De overheid verlangt sinds een aantal jaren een actieve Vereniging van Eigenaren. Het bestuur heeft hierin een sleutelrol. Naast een actieve vereniging eist de overheid een gedegen onderhoudsbeleid. Dit wil zeggen dat er steeds voldoende financiële reserve opgebouwd wordt om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren.

Bouwkundig advies en begeleiding

De meeste VvE's besteden hun beheer uit aan zg. VvE-beheerders. Dit zijn bedrijven die zowel het financiële als het bouwkundige beheer doen. Een aantal VvE's doen het beheer met het eigen bestuur. Wij kunnen het bestuur ondersteuning geven door het adviseren bij bouwkundige problemen (bijv. lekkages) en door het klein  (dagelijks) onderhoud uit te voeren. Met onze storingsdienst staan wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor u.

Meerjaren onderhoudsplanning- en begroting

De overheid eist een degelijk onderhoudsplan met daaraan gekoppeld een verantwoord financieel plan. De mate van financiële reserve is erg afhankelijk van de bouwkundige staat van de gebouwen van de VvE. Om de staat van onderhoud te toetsen is het meestal noodzakelijk om een bouwkundig rapport op te stellen. Hieruit komt al snel het achterstallig onderhoud en het (op korte termijn) te verwachten onderhoud uit naar voren.

Is er jaren slecht (financieel en bouwkundig) beleid gevoerd binnen uw VvE, dan zal er waarschijnlijk te weinig geld gereserveerd zijn om het zo essentiële onderhoud op te pakken. Wij kunnen samen met u een stappenplan maken om uw gebouw(en) weer bouwkundig "gezond" te krijgen.

Aan de hand van een bouwkundige rapportage, het bepalen van de mate van urgentie van het onderhoud, het tijdsbestek waarin u het onderhoud uitgevoerd wilt hebben en de daaraan gekoppelde kosten, weet u precies waar u aan toe bent: voor nu, maar vooral in de toekomst.

Bouwbedrijf Tromp werkt samen met de volgende VvE's:
  • VvE "Blok 23B" - M. Austriastraat, Amsterdam IJburg;
  • VvE "De Linden" - Lindengracht, Alkmaar;
  • VvE "Prinsenhof" - Willem de Zwijgerlaan, Alkmaar.

Zit u in het bestuur van een Vereniging van Eigenaren?


Twijfelt u over het huidige bouwkundige beheer binnen uw VvE? Of zoekt u een betrouwbare partij die het onderhoud voor u kan verzorgen? Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag samen met u uw wensen.

Bel voor meer informatie: 072 511 54 59
Naam *
E-mail *
Adres
Postcode
Telefoonnummer
Bericht *